Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pomidorowa z wołowiną

Składniki:
• 1 kg wołowiny z kością
• 1 obranych i przesmażonych pomidorów
• 2 drobno posiekane cebule
• pietruszka, seler, marchewka, obrane i rozdrobnione
• 4 jajka
• 2 liście laurowe
• sól, pieprz

Sposób wykonania: Umyte, pokrojone w grubą kostkę mięso zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, dodać warzywa, gotować powoli aż mięso zmięknie, dodać liść laurowy, przecedzić wywar przez sito dodając do rondla ugotowane mięso. Przesmażone pomidory przetrzeć przez durszlak do bulionu z mięsem, przyprawić. Jajka zmiksować i powoli wlewać do wrzącej zupy. Przed podaniem posypać zieleniną i dodać odcedzone wcześniej warzywa.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *