Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Barszcz czerwony z fasolą

Składniki;

 

  • 40 dag  gotowanych buraków ćwikłowych
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżeczka kminku
  • skórka otarta z ½ pomarańczy
  • 2 łyżki oliwy
  • 6 szklanek bulionu mięsnego
  • 2 puszki czarnej konserwowej
  • 1 łyżka octu winnego
  • ½ szklanki śmietany kremowej
  • posiekana natka pietruszki
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia;
Cebule obrać, pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebule, skórkę z pomarańczy, kminek, smażyć kilka minut mieszając aż cebula się zeszkli. Buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W rondlu wymieszać zawartość patelni i buraki, dodać bulion mięsny, fasolę, ocet winny, gotować przez ok.10 minut, zabielić śmietaną.  Przed dodaniem posypać zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *