Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakłażan zapiekany z ziemniakami

Składniki:

  • 3 bakłażany
  • 3 ziemniaki
  • 2 cebule
  • 4 pomidory
  • 3 łyżki oleju
  • koper, natka pietruszki, bazylia do smaku
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Bakłażany, ziemniaki, cebulę i pomidory obrać, pokroić w plastry. W naczyniu żaroodpornym układać kolejno warstwami, cebulę, bakłażan, ziemniaki, pomidor. Każdą warstwę przyprawić, posypać posiekaną zieleniną i skropić olejem. Naczynie przykryć. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 1 godzinę.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *