Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowane szparagi

Składniki:

  • 1/3 szkl. oliwy
  • ¼ szkl. soku z cytryny
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
  • 1 pęczek szparagów
  • 250 g sera holoumi
  • 1 czerwona cebula
  • 100 g liści szpinaku
  • 1 awokado
  • ¼ szkl. orzeszków piniowych

Sposób wykonania:

  1. Oliwę, sok z cytryny, musztardę, oregano oraz pietruszkę lekko ubić trzepaczką.
    Powstałą marynatą posmarować szparagi, cebule oraz ser.
    Na rozgrzanym grillu smażyć czerwoną cebulę oraz szparagi około 3 minut, ser około 1 minuty.
    Na półmisku rozłożyć szparagi, ser oraz cebulę.
    Udekorować awokadu, szpinakiem i orzeszkami oraz polać resztą marynaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *