Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z kurczaka zapiekany z ryżem

Składniki:

  • 50 dkg filetów z kurczaka
  • 6 plastrów chleba tostowego
  • 1/3 kostki masła
  • 25 dkg ryżu
  • 1 szklanka jogurtu
  • 4 szklanki rosołu
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Chleb pokroić w kostkę, obrumienić na połowie rozgrzanego na patelni masła. Ryż zalać 3 szklankami rosołu, dodać połowę pozostałego masła i powoli gotować aż ryż będzie pół miękki. Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić wg uznania.. Na patelni rozgrzać resztę masła, obrumienić pokrojonego kurczaka. W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwami przygotowane wcześniej składniki, rozprowadzić na nich jogurt i zapiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *