Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marokańska zupa z ciecierzycy

 

Składniki:

• 250 g ciecierzycy z puszki
• 100 g siekanej natki pietruszki
• ¼ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
• ¼ łyżeczki szafranu
• ¼ łóżeczku kurkumy
• ¼ łyżeczki suszonego imbiru lub łyżka świeżo utartego
• 1 łyżeczka mielonego kopru (nasion)
• 150 g drobno posiekanej cebuli
• 1 łyżka koncentratu pomidorowego
• 2 duże ziemniaki pokrojone w kostkę
• ¼ – ½ łyżeczki pieprzu Cayenne (lub Harrisa)
• 1 ½ litra wody lub wywaru
• 75 ml soku z cytryny (opcja)
• 100 g natki kolendry (opcja do posypania)
• sól

Wykonanie:
Jeśli używasz suszonej cieciorki namocz ją na noc i przed gotowaniem odcedź, jeśli używasz z puszki dokładnie wypłukaj i odcedź.
Wymieszaj wszystkie składniki poza solą, sokiem z cytryny i kolendrą i podgrzej na dużym ogniu prawie do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj powoli przez półtorej godziny, aż cieciorka zmięknie (krócej, jeśli używana była puszkowana). Posól zupę do smaku.
Weź pół litra zupy i zmiksuj ją w blenderze lub, jeśli masz mikser ręczny zmiksuj przez chwilkę zupę.
Przed podaniem dodaj sok cytryny i posyp posiekana natką kolendry.
Można przechowywać w lodówce 2-3 dni i można zamrażać.

1 comment for “Marokańska zupa z ciecierzycy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *