Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalarepka duszona w śmietanie

Składniki:

  • 800 g kalarepki
  • 100 ml śmietanki 22%
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 100 ml bulionu
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • gałka muszkatołowa
  • sól

    Sposób wykonania:
    Kalarepki obrać po czym pokroić w cienkie plastry.
    Następnie cebulę posiekać i przesmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać kalarepkę.
    Wymieszać i trzymać na ogniu około 5 minut.
    Po tym czasie dodać śmietanę oraz bulion.
    Doprawić do smaku solą oraz gałką muszkatołową i dusić jeszcze około 15 minut.
    Przed podaniem posypać koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *