Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biała kiełbasa duszona z cebulą

Składniki:

  • 1 kg suszonej białej kiełbasy
  • 100 ml czerwonego słodkiego wina
  • 500 g czerwonej cebuli
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki cukru
  • 1 liść laurowy
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 4 ziarna pieprzu
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Kiełbasę zalać winem oraz 300 ml wody.
    Wrzucić jeszcze pieprz, liść laurowy, ziele angielskie i trzymać na ogniu około 15 minut.
    W między czasie cebulę pokroić na talarki, które podsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas oprószyć ją mąką i rozprowadzić wywarem z pod gotowania kiełbasy.
    Gotować cały czas mieszając około 10 minut.
    Doprawić do smaku solą i dodać kiełbasę.
    Doprowadzić do wrzenia i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *