Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Paprykarz śmietanowy z grzybów

Składniki:

  • 600 g boczników
  • 200 ml kwaśnej śmietany
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka mąki
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Cebulę posiekać i zeszklić ja na rozgrzanym oleju, wówczas zdjąć ją z ognia i wymieszać z czerwoną papryką w proszku.
    Następnie grzyby pokroić na duże kawałki i dodać je do cebuli razem z posiekanym czosnek.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą.
    Trzymać na małym ogniu do momentu, aż cały sok z pod grzybów wyparuje, wówczas wlać śmietanę wymieszaną z mąką.
    Doprowadzić do wrzenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *