Składniki:
- 1 kg boczniaków
- 3-4 łyżki mąki
- 1jajko
- ½ szkl. piwa
- 1-2 łyżki śmietany
- sól
- pieprz
- tłuszcz
Składniki:
Składniki: ½ kg boczniaka 3 jajka 2 ogórki kiszone ½ puszki kukurydzy 3 łyżki majonezu ½ pęczka koperku sól pieprz Sposób wykonania: Boczniaka zalać woda i gotować około 10 minut po tym czasie je odcedzić i pokroić. Następnie ugotowane na twardo jajka obrać i pokroić na cząstki. Ogórki pokroić na plasterki, a kukurydzę odsączyć z…
Składniki: 800 g boczniaków 1 cebula 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Boczniaki dokładnie oczyścić, duże można pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć blaszkami do dołu i odstawić do osuszenia. W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle po czym dodać boczniaki. Trzymać na małym ogniu, do lekkiego zarumienienia się. Przed podaniem oprószyć solą…
Składniki: 600 g boczników 200 ml kwaśnej śmietany 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka mąki 2 łyżki oleju słonecznikowego sól Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić ja na rozgrzanym oleju, wówczas zdjąć ją z ognia i wymieszać z czerwoną papryką w proszku. Następnie grzyby pokroić na duże kawałki…
Składniki: 30 dkg białej kapusty 1 duży czerwony burak 1 marchewka 2 ziemniaki 10 dkg boczniaków 1 cebula 2 łyżki oleju 1 łyżka octu 3% liść laurowy sól, pieprz 1 litr wywaru mięsnego Sposób przyrządzenia: Kapustę, obrany burak, cebulę i marchewkę pokroić w słomkę. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Boczniaki jeśli małe pozostawić w całości,…