Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ragout z sarniny z pieczarkami

Składniki:

  • 80 dag sarniny
  • 2 cebule
  • 13 dag pieczarek
  • 3 pomidory
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • ½ l bulionu
  • 200 ml czerwonego wina
  • słodka papryka w proszku
  • 20 dag kwaśniej śmietany
  • liście sałaty
  • borówki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w kostkę, które obsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas wrzucić do niego posiekaną cebulę i smażyć aż cebula zmieni kolor.
    Następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki, lekko poddusić i wrzucić obrane i pokrojone pomidory.
    Delikatnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie oprószyć całość mąką, zalać bulionem oraz winem.
    Trzymać na ogniu pod przykryciem około 60 minut do miękkości mięsa.
    Na koniec wymieszać ze śmietaną i doprawić papryką w proszku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *