Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czysta zupa grzybowa Ilony

 

Składniki:

  • wywar z warzyw lub kości 1 litr
  • suszone grzyby 4 dag
  • cebula 1 mała
  • sól
  • pieprz
  • śmietana
  • kostka rosołowa 1/2 sztuki

 

 

Sposób przyrządzenia:
Grzyby należy dokładnie umyć i wymoczyć. Należy wstawić wodę i ugotować
w niej grzyby do miękkości, następnie wyjąć je z wywaru i pokroić w
paski. Cebulkę można posiekać i podsmażyć na tłuszczu lub przekroić na
pół, nadziać na widelec i podpiec przystawiając ją do ognia. Wywar z
grzybów i wywar z warzyw lub kości należy połączyć ze sobą dodając
pokrojone grzyby i cebulkę. Całość należy zagotować i doprawić do smaku. Zabielić śmietaną.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *