Składniki:
- 1,5 kg wołowiny
- 3 łyżki masła
- sól
Farsz:
- 3 łyżki masła
- 2 cebule
- sól
- pieprz
- ½ szkl. żółtego sera
- 200 g białego chleba
- 2 żółtka
Sposób wykonania;
Cebulę bardzo drobno posiekać po czym dodać do niej starty chleb i ser, żółtka oraz masło.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie mięso zbić tłuczkiem oprószyć go solą i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas pokroić go w plastry.
Na plastrach mięsa rozłożyć cebulowy farsz i zawinąć w roladki, które obwiązać aby się nie rozpadły.
Roladki polać sosem z pieczenia mięsa i wstawić do rozgrzanego piekarnika pod przykryciem i upiec do miękkości.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Marie Szotek