Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety ziemniaczano-mięsne

Składniki:

  • ziemniaki 64 dag
  • wieprzowina 64 dag
  • wołowina 25 dag
  • cebula 2 sztuki
  • mąka ziemniaczana 4 dag
  • bułka tarta 6 dag
  • tłuszcz 16 dag
  • pieprz
  • sól

    Sposób przyrządzenia:
    Ziemniaki należy dokładnie umyć i ugotować je w skórce. Mięso zmielić po
    opłukaniu z obranymi i wystudzonymi ziemniakami oraz cebulami.
    Przyprawić do smaku, dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać dokładnie i
    formować kotlety. Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym
    tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *