Składniki:
- tłuszcz do podsmażenia
Nadzienie:
- mięso ugotowane 1 kg
- czerstwa bułka 20 dag
- tłuszcz 10 dag
- cebula 10 dag
- jajka 1 sztuka
- sól
- pieprz
- słonina
Ciasto:
- mąka 90 dag
- jajka 7 sztuk
- mleko 750 ml
- woda 750 ml
- sól
- słonina
Sposób przyrządzenia:
Należy sporządzić nadzienie mięsne z ugotowanego mięsa, bułki, tłuszczu,
cebuli, jajka, soli, pieprzu i słoniny. Z mąki, jajek, mleka, wody, soli
należy sporządzić ciasto i usmażyć z niego naleśniki, smarować je
nadzieniem i podsmażyć z obu stron na rozgrzanym na patelni tłuszczu.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos