Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz Ilony

 

Składniki:

  • schab wieprzowy 1 kg
  • woda 3 szklanki
  • pieprz ziarnisty 5 ziarenek
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • marchewka 1 sztuka
  • pietruszka 1 sztuka
  • mąka 2-3 łyżki
  • śmietana 2-3 łyżki
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • zielenina/grzanki

 

 

Sposób przyrządzenia:
Schab należy wypłukać, następnie ugotować w wodzie. Po ugotowaniu należy
go wyjąć odcedzić i pokroić w kostkę, wrzucić do gotującego się w garnku
wrzątku. Do schabu należy dodać marchewkę- obraną i pokrojoną w
półplasterki oraz pietruszkę, również obraną. Dodajemy liść laurowy,
pieprz ziarnisty i ziele angielskie, gotujemy do miękkości warzyw. Mąkę
i śmietanę mieszany z odrobiną zimnej wody, następnie dodajemy odrobinę
wrzątku, mieszamy i wlewamy do schabu, wszystko dokładnie mieszamy,
doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem, dodajemy zieleninę i posypujemy grzankami.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *