Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina z grilla w ziołach

Składniki:

 

  • polędwica wieprzowa 1/2 kg
  • chilli w proszku 1 łyżeczka
  • sok z cytryny 2 łyżeczki
  • kminek 1/4 łyżeczki
  • olej 1/4 szklanki
  • czosnek 4 ząbki
  • pieprz
  • sól

 

 

Sposób przyrządzenia:
Z mięsa należy pokroić na kotlety, około 5 sztuk. Kotlety należy lekko
zbić za pomocą prostego(bez ząbków) tłuczka. W miseczce należy połączyć
ze sobą chilli, czosnek, sok z cytryny, kminek, olej, pieprz i sól.
Wszystko dokładnie wymieszać i tak przygotowaną mieszanką należy
posmarować kotlety. Następnie odstawić je na około 2- 3 godziny w
chłodne miejsce, aby nabrały smaku. Kotlety należy piec na grillu z obu
stron przez około 25- 30 minut.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *