Składniki:
- polędwica wieprzowa 1/2 kg
- chilli w proszku 1 łyżeczka
- sok z cytryny 2 łyżeczki
- kminek 1/4 łyżeczki
- olej 1/4 szklanki
- czosnek 4 ząbki
- pieprz
- sól
Sposób przyrządzenia:
Z mięsa należy pokroić na kotlety, około 5 sztuk. Kotlety należy lekko
zbić za pomocą prostego(bez ząbków) tłuczka. W miseczce należy połączyć
ze sobą chilli, czosnek, sok z cytryny, kminek, olej, pieprz i sól.
Wszystko dokładnie wymieszać i tak przygotowaną mieszanką należy
posmarować kotlety. Następnie odstawić je na około 2- 3 godziny w
chłodne miejsce, aby nabrały smaku. Kotlety należy piec na grillu z obu
stron przez około 25- 30 minut.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos