Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa kaszubska Ilony

Składniki:

  • 25 dag kości
  • 25 dag włoszczyzny
  • 30 dag białej kapusty
  • 5 dag cebuli
  • szczypta kminku
  • 2 szkl. śmietany
  • 3 dag mąki
  • 30 dag pomidorów
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Z kości oraz włoszczyzny ugotować wywar.
    W między czasie kapustę poszatkować, dodać do niej posiekaną cebulę i kminek po czym zalać je małą ilością wody i ugotować.
    Następnie kapustę przełożyć do przecedzonego wywaru.
    No koniec podprawić zupę śmietaną wymieszaną z mąką.
    Doprowadzić do zagotowania i doprawić do smaku solą.
    Pomidory przetrzeć przez sito i dodać do zupy przed podaniem.

    Przepis nadesłany na konkurs Letnie Grillowanie przez Ilonę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *