Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Knedle ze śliwkami Marty

 

Składniki:

  • 0,5 kg ziemniaków
  • 15 dag mąki pszennej
  • sól
  • 1 jajo
  • 20 dag śliwek
  • 100 g cukru
  • cynamon mielony Prymat

 

Sposób wykonania:

  1. Ziemniaki ugotować na miękko w lekko osolonej wodzie. Dobrze ubić tłuczkiem (jak na kluski śląskie). Poczekać aż trochę wystygną, dodać jedno jajo i wymieszać ręką. Połączyć z mąką i wyrobić ciasto. Ma ono być plastyczne. Gdyby się zbyt kleiło, dodać trochę mąki ziemniaczanej.
    Śliwki wydrylować i poprzekrawać na połówki. Przygotować mieszankę cukru kryształu z cynamonem. Cukier ma być brązowy.
    Urywać po kawałku ciasta, formować mały placuszek, na nim kłaść połówkę śliwki, posypać cukrem z cynamonem. Zamknąć śliwkę w cieście i formować knedel (kulkę). Można sobie pomagać, maczając dłonie w mące. Między czasie, zagotować osolony wrzątek i natychmiast wrzucać knedle do wody.  Gotować tak długo, aż knedle wypłyną. Potem jeszcze przez 2-3 minuty.
    Knedle okraszać masłem z bułką tartą. Do smaku można jeszcze posypać cukrem kryształem.

     

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez makowiec

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *