Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z mielonych pieczarek

 

Składniki:

  • 25 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • 1 ¼ l wywaru
  • 2 jajka
  • ½ szkl. śmietany
  • pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:
Pieczarki zemleć a cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Po czym całość poddusić na rozgrzanym maśle około 10 minut pod przykryciem.
Następnie oprószyć mąką i podlać wywarem, trzymać jeszcze na ogniu około 10 minut.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
W między czasie jajka ugotować jajka, obrać je i posiekać.
Na koniec zupę podprawić śmietaną i przed podaniem posypać posiekanymi jajkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *