Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kwaskowy chłodnik z buraków

 

Składniki:

  • l soku z kwaszonych ogórków
  • kwaszone ogórki
  • czerwone buraki
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 szkl. śmietany
  • koperek
  • 0,5 l wody

 

Sposób wykonania:

  1. Kwas z ogórków rozprowadzić wodą po czym dodać do niego posiekany koperek i doprowadzić całość do zagotowania.
    W między czasie  buraki ugotować po czym je obrać i pokroić w paseczki, wówczas wrzucić je do gorącego kwasu.
    Następnie jajka grubo posiekać a obrane ogórki pokroić w plasterki.
    Śmietanę roztrzepać z wodą i stopniowo dodawać do niej kwas.
    Na koniec dodać ogórki oraz jajka.
    Całość wymieszać i dobrze schłodzić.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *