Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz domowy z wołowiny

 

Składniki:

  • 60 dag wołowiny
  • 30 dag cebuli
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 liść laurowy
  • 3/8 l bulionu
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki miękkiego masła
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:
Mięso pokroić na kawałki, które podsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać cebuli i jeszcze trochę przesmażyć.
Następnie dodać paprykę, liść laurowy i zalać całość bulionem.
Całość wymieszać, podgrzać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Pozostawić na małym ogniu pod przykryciem ok. 90 minut.
Na 10 minut przed koniec duszenia dodać masło utarte z mąką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *