Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kugiel z kaszy i pieczarek

Składniki:

 

  • 1 szkl. kaszy perłowej
  • 25 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • olej
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. 4szklanki wody doprowadzić do zagotowania, wówczas wsypać kasze i posilić do smaku.
    Pozostawić na ogniu ok. 45 minut.
    W między czasie pieczarki i cebulę posiekać po czym przesmażyć na rozgrzanym oleju i przełożyć do kaszy razem z roztrzepanymi jajkami.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
    Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. 40 minut

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *