Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krupnik z grzybami

 

Składniki:

  • 35 dag wołowiny z kością
  • ½ szkl. kasz perłowej
  • 2 dag suszonych grzybów
  • mała włoszczyzna( bez kapusty)
  • listek laurowy
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • ½ szkl. śmietany
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:
Mięso, grzyby oraz włoszczyznę zalać ąi ugotować wywar, wówczas dodać listek laurowy oraz ziele angielskie.
Gdy wywar będzie gotowy całość przecedzić.
Następnie grzyby pokroić w paseczki i wrzucić do wywaru.
W między czasie ugotować kasze i dodać ją do zupy.
Całość podgrzać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Na sam koniec podprawić jeszcze śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *