Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie z curry do słoika

Składniki:

  • 0,5 kg filetów śledziowych
  • 2 cebule
  • oliwa
  • przyprawa curry
  • sok z cytryny
  • musztarda

Sposób wykonania:

  1. Śledzie zalać wodą i odstawić na noc.
    Następnego dnia je odcedzić i pokroić na duże kawałki, które posmarować z obu stron musztardą.
    Natomiast cebule pokroić w krążki i część ułożyć na dnie słoja.
    Posypać je curry i skropić sokiem z cytryny po czym rozłożyć na niej część śledzi, które skropić olejem.
    Ponowie ułożyć cebule  i śledzie i tak do skończenia składników.
    Słoik szczelnie zakręcić i odstawić na kilka dni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *