Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: schab

Sznycle z musztardą i słonecznikiem

Składniki: 4 sznycle wieprzowe z kością 10 dkg  ziaren słonecznika ½ łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżki ostrej musztardy 3 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Ziarna słonecznika zemleć w młynku do kawy, wymieszać z musztardą, doprawić do smaku papryką, solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 250 stopni C. Sznycle okroić z błon,…

Schab w mleku

Składniki: 1 kg schabu bez kości 2 ząbki czosnku 2 gałązki rozmarynu 500 ml białego wytrawnego wina 1 łyżka masła 2 łyżeczki mąki 750 ml mleka sól pieprz Sposób wykonania: Mięso przełożyć do miski, dodać do niego posiekany czosnek oraz rozmaryn. Zalać całość winem i wstawić do lodówki pod przykryciem na 24 godziny. Po tym…

Kotlety schabowe zapiekane pod serową kołderką Iwony

Składniki: 8 kotletów schabowych 25 dkg tartego żółtego sera o ostrym smaku 2 duże czerwone papryki 4 łyżki oleju sól, kolorowy pieprz Sposób wykonania: Mięso umyć, osuszyć rozbić z dwóch stron, każdy kotlet ponacinać na brzegach w kilku miejscach, natrzeć solą i kolorowym pieprzem. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pociąć na ćwiartki. Na rozgrzanej patelni …