Składniki: 6 szt. kotletów schabowych 4 jabłka 4 łyżki masła 4 łyżki oleju 50 ml. białego wytrawnego wina łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Przygotowanie: Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Skropić sokiem z cytryny. Na rozgrzanym na patelni oleju zrumienić kotlety schabowe z obu stron i przełożyć je do naczynia żaroodpornego. Oprószyć…
Tag: schab
Listy
Z grilla na Wielkanocny stół
by Marcin Poseł • • 0 Comments
Listy
Schabowe w pikantnej panierce Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 4 plastry schabu przyprawa do mięsa 4 jajka paczka pikantnych krakersów 1 szklanka bułki tartej 2 łyżki mąki sól, pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Plastry schabu umyć, osączyć na papierowym ręczniku, lekko rozbić, oprószyć przyprawą do mięsa, szczyptą pieprzu i soli do smaku. Krakersy drobniutko rozkruszyć, wymieszać z mąką i tartą bułką. W…
Listy
Roladki schabowe w musztardzie i zielonym pieprzu
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 8 kotletów schabowych ½ szklanki musztardy francuskiej 2 łyżeczki zielonego konserwowego pieprzu 4 łyżki musztardy chrzanowej 2 średnie posiekane cebule 2 łyżki tartego chrzanu pieprz cytrynowy słodka mielona papryka olej mąka Sposób przyrządzenia: Kotlety rozbić, oprószyć cytrynowym pieprzem. Musztardy wymieszać z chrzanem, cebulą i zielonym pieprzem, dodać 2 łyżki wody, doprawić do smaku papryką,…