Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki schabowe w musztardzie i zielonym pieprzu

Składniki:

  • 8 kotletów schabowych
  • ½ szklanki musztardy francuskiej
  • 2 łyżeczki zielonego konserwowego pieprzu
  • 4 łyżki  musztardy chrzanowej
  • 2 średnie posiekane cebule
  • 2 łyżki  tartego chrzanu
  • pieprz cytrynowy
  • słodka mielona papryka
  • olej
  • mąka

    Sposób przyrządzenia:

    Kotlety rozbić, oprószyć  cytrynowym pieprzem. Musztardy wymieszać z chrzanem, cebulą i zielonym pieprzem, dodać  2 łyżki wody, doprawić do smaku papryką, dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym sosem obficie smarować każdy plaster mięsa z obu stron. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami, oprószyć mąką. Na rozgrzanym oleju podsmażyć roladki na złocisty kolor  z każdej strony. Podawać z ziemniaczkami, gotowanymi na parze małymi marchewkami i kalafiorem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *