Składniki:
- 8 kotletów schabowych
- ½ szklanki musztardy francuskiej
- 2 łyżeczki zielonego konserwowego pieprzu
- 4 łyżki musztardy chrzanowej
- 2 średnie posiekane cebule
- 2 łyżki tartego chrzanu
- pieprz cytrynowy
- słodka mielona papryka
- olej
- mąka
Sposób przyrządzenia:
Kotlety rozbić, oprószyć cytrynowym pieprzem. Musztardy wymieszać z chrzanem, cebulą i zielonym pieprzem, dodać 2 łyżki wody, doprawić do smaku papryką, dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym sosem obficie smarować każdy plaster mięsa z obu stron. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami, oprószyć mąką. Na rozgrzanym oleju podsmażyć roladki na złocisty kolor z każdej strony. Podawać z ziemniaczkami, gotowanymi na parze małymi marchewkami i kalafiorem.