Składniki: 1 kg żeberek 2 cebule 2 łyżki kminku 2 łyżki ziół prowansalskich ½ szklanki mąki sól, pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Żeberka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, pokroić na porcje, oprószyć solą i mąką. Na rozgrzanym oleju podsmażyć na złocisty kolor z każdej strony, przełożyć do garnka i posypać kminkiem i ziołami prowansalskimi,…
Tag: schab
Listy
Kotlety schabowe w czerwonym winie Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 8 kotletów schabowych przyprawa do mięsa 8 łyżek suszonej żurawiny 25 dkg sera Gouda ½ szklanki koncentratu pomidorowego ¾ szklanki czerwonego wytrawnego wina szklanka mąki sól, pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Kotlety schabowe rozbić , oprószyć przyprawą do mięsa i posmarować z jednej strony koncentratem pomidorowym. Na każdym plastrze ułożyć po łyżce żurawin,…
Listy
Schab z niebiesko pleśniowym serem Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 6 schabowych kotletów 20 dkg niebieskiego pleśniowego sera 15 dkg żółtego sera gouda 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki kilka listków szałwii kilka listków majeranku kilka listków rozmarynu sól, pieprz do smak olej Sposób przyrządzenia: Kotlety schabowe umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, naciąć wzdłuż kieszonkę, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć obranym przeciśniętym przez praskę …
Listy
Ostre schabowe z papryczką chili Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 6 grubych schabowych sznycli 15 dkg chipsów tortilla sól, pieprz do smaku 3 jajka 3 łyżki mąki 2 świeże papryczki chili 2 ząbki c czosnku 2 awokado 2 łyżki soku z cytryny 3 pomidory olej sałata lodowa Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, każdy kawałek lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Chipsy tortilla włożyć do…
Listy
Kotlety w winie z ziołami
by Urszula Styczyńska • • 0 Comments
Składniki: 4 kotlety schabowe 1 łyżeczka rozmarynu ½ łyżeczki szałwii 1 zabek czosnku ½ szkl białego wytrawnego wina sól pieprz Sposób wykonania: Czosnek posiekać po czym dodać do niego rozmaryn, szałwię, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszać i natrzeć kotlety. Następnie zalać je 1 szklanką wody i trzymać na małym ogniu około 45 minut. Po tym…