Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety schabowe w czerwonym winie Iwony

Składniki:

  • 8 kotletów schabowych
  • przyprawa do mięsa
  • 8 łyżek suszonej żurawiny
  • 25 dkg sera Gouda
  • ½ szklanki koncentratu pomidorowego
  • ¾ szklanki czerwonego wytrawnego wina
  • szklanka mąki
  • sól, pieprz do smaku
  • olej


    Sposób przyrządzenia:

    Kotlety schabowe rozbić , oprószyć przyprawą do mięsa i posmarować z jednej strony koncentratem pomidorowym. Na każdym plastrze ułożyć  po łyżce żurawin, zwinąć i spiąć wykałaczkami, oprószyć mąką i na rozgrzanym oleju podsmażyć na złocisty kolor z każdej strony. Przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia, podlać winem i posypać startym żółtym serem. Zapiec w temperaturze 180 stopni C około godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *