Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: racuchy

Kapuściane racuchy

Składniki: ½ główki kapusty 1 szkl. mleka 2-3 łyżki kaszy manny 1-2 łyżki cukru sól ½ szkl. śmietanki 4 białka ¾ szkl. śmietany masło Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym zalać ja mlekiem i gotować około 10-15minut. Po tym czasie dodać kasze mannę. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem po czym dodać…

Racuchy z serem

Składniki: 2 ½ szkl. wody ¾ szkl. mąki 2 ½ szkl. startego żółtego sera 2 jajka 3 łyżki masa sól pieprz olej Sposób wykonania: Do wody wrzucić masło i całość zagotować, wówczas dodać mąkę i całość dokładnie wymieszać. Następnie dodać starty ser i odstawić do ostygnięcia. Gdy masa ostygnie dodać jajka oraz sól i pieprz…

Jogurtowe racuchy z jabłkiem

Składniki: 2 jogurty naturalne 1 jajko 4 łyżki mąki 1-2 jabłka szczypta soli 1 cukier waniliowy olej Sposób wykonania: Do jogurtu wbić jajko, dodać mąkę, sól oraz cukier waniliowy. Całość dokładnie wmieszać aby powstała jednolita masa konsystencji gęstej śmietany. Następnie obrać jabłka i pokroić je w plasterki, które zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym…

Marchewkowe racuchy

Składniki: 5 marchewek 2 jajka ½ – ¼ szkl. mąki 200 g tłuszczu Sposób wykonania: Marchewki zetrzeć na tarce po czym wbić do niej 2 jajka i dodać mąkę, tyle aby masa była gęsta. Wszystko dokładnie wymieszać ze sobą. Z powstałej masy smażyć racuchy na rozgrzanym tłuszczu.