Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przekąski

Bagietka z czosnkiem i parmezanem

Składniki: 1 bagietka 2 łyżki oleju 3-4 ząbki czosnku 3 łyżeczki tymianku 4 pomidory 4 czarne oliwki 8 liści sałaty 8 cienkich plastrów szynki 5 dkg parmezanu Sposób przyrządzenia: Bagietkę przekroić na 4 części, każdą przekroić wzdłuż na pół. Połówki bagietki posmarować olejem i na suchej patelni uprażyć na złocisty kolor. Ząbki czosnku oczyścić, przekroić …

Kawior w śmietanie

Składniki: 1/8  litra kwaśnej śmietany szczypta soli ½ szklanki drobno posiekanej szalotki 5 dkg kawioru kilka gałązek koperku Sposób przyrządzenia: Śmietanę wymieszać z posiekaną szalotką i szczyptą soli. Całość przełożyć do małej miseczki , dodać kawior i przybrać koperkiem.

Plastry jabłka z serem czosnkowym i bekonem Iwony

Składniki: 10 plastrów kwaśnego jabłka 10 plastrów bekonu 10 łyżeczek twarogu śmietankowego 2 rozgniecione ząbki czosnku sok z cytryny Sposób przyrządzenia: plastry jabłek o grubości około 10 mm skropić sokiem z cytryny. Twaróg wymieszać z czosnkiem, solą i pieprzem. Bekon pokroić w kostkę, wysmażyć na patelni, obsączyć skwareczki z tłuszczu. Plastry posmarować pastą twarogową, a…

Jabłka nadziane selerem naciowym, łososiem i nerkowcami Iwony

Składniki: 5 lekko kwaśnych jabłek 2 łodygi selera naciowego 5 plastrów wędzonego łososia ½ szklanki prażonych posiekanych orzechów nerkowca 3 łyżki majonezu sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Jajka przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne i używając łyżeczki wydrążyć z każdej połówki miąższ tak aby powstała miseczka. Wydrążony miąższ i „miseczki: skropić sokiem z cytryny aby…