Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłka nadziane selerem naciowym, łososiem i nerkowcami Iwony

Składniki:

    • 5 lekko kwaśnych jabłek
    • 2 łodygi selera naciowego
    • 5 plastrów wędzonego łososia
    • ½ szklanki prażonych posiekanych orzechów nerkowca
    • 3 łyżki majonezu
    • sok z cytryny


    Sposób przyrządzenia:

    Jajka przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne i używając łyżeczki wydrążyć z każdej połówki miąższ tak aby powstała miseczka. Wydrążony miąższ i „miseczki: skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Łodygi selera oczyścić, pokroić w drobną kostkę, podobnie pokroić wydrążony miąższ jabłka. Seler, jabłko, łososia i orzechy wymieszać z majonezem i pastą wypełnić „miseczki” z jabłek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *