Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przekąski

Chlebek Pita z wędliną i warzywami z sosem majonezowym

Składniki: 4 chlebki pita 2 plastry gotowanej szynki 1 ogórek zielony 1 marchewka masło 2 plastry żółtego sera 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka keczupu 1 łyżeczka soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Marchewkę i ogórka obrać, opłukać, osuszyć i pokroić w słupki. Majonez wymieszać z musztardą, keczupem i sokiem z cytryny. Chlebki skropić…

Ziemniaki z farszem z serka homogenizowanego

Składniki: 12 jednakowej wielkości ziemniaków 1 opakowanie serka homogenizowanego 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku 1 szklanka posiekanego szczypiorku, koperku, rzeżuchy, natki pietruszki sok z cytryny olej Sposób przyrządzenia: Ziemniaki dokładnie umyć, każdy zawinąć w folię aluminiową wysmarowaną olejem i oprószoną solą, piec 80 minut w dobrze rozgrzanym piekarniku. Serek homogenizowany wymieszać  z łyżką…

Ziemniaki po wiejsku z wędzonym boczkiem

Składniki: ½ kg ziemniaków 30 dkg wędzonego boczku 2 cebule ½ szklanki słodkiej śmietany ½ szklanki posiekanej natki pietruszki i szczypiorku olej 1 łyżeczka masła Sposób przyrządzenia: Ziemniaki umyć, obrać i pokroić, gotować 10 minut, odcedzić. Cebulę obrać, posiekać. Wędlinę pokroić w kostkę, razem z cebulką podsmażyć na oleju. Ułożyć  w naczyniu żaroodpornym i skropić…

Grzyby w śmietanie Kingi

Składniki: 35 dkg świeżych grzybów / pieczarki, kurki,/ 15 dkg suszonych grzybów 1 szklanka śmietany 1 szklanka mleka 1 duża cebula 2 łyżki masła ½ szklanki bulionu warzywnego 1 łyżka mąki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Suszone grzyby namoczyć w mleku, ugotować osączyć i pokroić w paseczki. Świeże grzyby poszatkować. Cebulę obrać, pokroić w…

Bagietka z kurczakiem i ziołami

Składniki: 1 bagietka ¼ szklanki mleka 3 łyżki miękkiego masła 2 szklanki ugotowanego zmielonego kruczka ½ szklanki posiekanej cebuli 2 łyżeczki posiekanego czosnku sól, pieprz do smaku ½ szklanki startego żółtego sera ¼ łyżeczki tymianku Sposób przyrządzenia: Przekroić bagietkę wzdłuż i wybrać miąższ. Namoczyć go w mleku i odstawić. Wydrążone połówki wysmarować masłem i lekko…