Składniki:
- 1 bagietka
- ¼ szklanki mleka
- 3 łyżki miękkiego masła
- 2 szklanki ugotowanego zmielonego kruczka
- ½ szklanki posiekanej cebuli
- 2 łyżeczki posiekanego czosnku
- sól, pieprz do smaku
- ½ szklanki startego żółtego sera
- ¼ łyżeczki tymianku
Sposób przyrządzenia:
Przekroić bagietkę wzdłuż i wybrać miąższ. Namoczyć go w mleku i odstawić. Wydrążone połówki wysmarować masłem i lekko podpiec. Wszystkie składniki razem z rozmoczoną bułka wymieszać w misce. Masą napełnić połówki bułki, zawinąć w folie aluminiową i piec w piekarniku w temperaturze 175 stopni C około 35 minut. Gotową bagietkę pokroić na porcje i podawać na gorąco i też na zimno.