Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby w śmietanie Kingi

Składniki:

    • 35 dkg świeżych grzybów / pieczarki, kurki,/
    • 15 dkg suszonych grzybów
    • 1 szklanka śmietany
    • 1 szklanka mleka
    • 1 duża cebula
    • 2 łyżki masła
    • ½ szklanki bulionu warzywnego
    • 1 łyżka mąki
    • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Suszone grzyby namoczyć w mleku, ugotować osączyć i pokroić w paseczki. Świeże grzyby poszatkować. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, podsmażyć na maśle z grzybami, udusić w bulionie, wlać śmietanę wymieszaną z mąką, doprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować. Podawać z ziemniakami lub makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *