Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso wieprzowe

Aromatyczna czosnkowa pieczeń z boczku

Składniki: 3 kg boczku 7 ząbków czosnku 1 ½ szklanki mleka 3 łyżki przyprawy typu Vegeta ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Boczek umyć, osączyć na papierowym ręczniku, zmielić w maszynce do mięsa. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać Vegetę i dokładnie rozetrzeć, wymieszać z boczkiem. Dodać mleko,…

Pieczeń rzymska nadziewana warzywami

Składniki: 1 kg mielonego mięsa wieprzowego 3 średnie cebule 3 jajka 2 czerstwe bułki olej sól, pieprz do smaku Nadzienie: 2 czerwone papryki 2 duże cebule 2 cukinie średniej wielkości ½ szklanki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki bułki tartej 3 żółtka Sposób przyrządzenia: Bułki namoczyć, odcisnąć. Cebulę obrać posiekać przesmażyć na oleju. Do miski przełożyć…