Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ziołowa

Składniki:

  • po 5 łyżek posiekanego koperku,natki pietruszki,szczypiorku,świeżego estragonu
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 3 szklanki bulionu
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • sok z cytryny
  • sól
  • biały pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzenia:
Mąkę przesmażyć z masłem,jasną zasmażkę przełożyć do garnka,dodać bulion oraz zioła,gotowac 5-7 minut,przestudzić,zmiksować.Dodac jogurt,podgrzać,przyprawić do smaku solą,białym pieprzem i cukrem oraz sokiem z cytryny.Jajka ugotować na twardo,obrać ze skorupek,przekroić na pół.Zupę rozlac do talerzy, posypac szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *