Zupa z rzepy, selera i kapusty
Zupa z rzepy, selera i kapusty4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 2 małe, obrane, pokrojone w kostkę rzepy
- 2 marchewki, obrane i pokrojone w plastry
- ½ poszatkowanej główki kapusty
- 1 pokrojona w kostkę cebula
- 4 łyżki bulionu warzywnego instant
- 3 pokrojone drobno łodygi selera naciowego
- 3 litry wody
- sól i pieprz
Sposób przyrządzenia:
Umyte warzywa zalać wodą, dodać listek laurowy, ziele angielskie, bulion w proszku, gotować powoli około 1 godzinę dodając wody w miarę potrzeby. Gdy składniki zmiękną, skorygować smak solą i pieprzem. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
- Szczegóły
- Kategoria: Kapusta
- Opublikowano: środa, 18, kwiecień 2012 12:17
- Kornelia Biedroń
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak