Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z rzepy, selera i kapusty

Składniki:

    • 2 małe, obrane, pokrojone w kostkę rzepy
    • 2 marchewki, obrane i pokrojone w plastry
    • ½ poszatkowanej główki kapusty
    • 1 pokrojona w kostkę cebula
    • 4 łyżki bulionu warzywnego instant
    • 3 pokrojone drobno łodygi selera naciowego
    • 3 litry wody
    • sól i pieprz


    Sposób przyrządzenia:

    Umyte warzywa zalać wodą, dodać listek laurowy, ziele angielskie, bulion w proszku, gotować powoli około 1 godzinę dodając wody w miarę potrzeby. Gdy składniki zmiękną, skorygować smak solą i pieprzem. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *