Zupa z ośmiornicy z tostami

4706
com_content.article
(Oddano 382 głosów z średnią 4.50 z 5)
Zupa z ośmiornicy z tostami4.50 out of 5 based on 382 voters.


5ow6

Składniki:


    • 2 ośmiornice
    • ½ szklanki białego wytrawnego wina
    • 1 cebula
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 liść laurowy
    • 8 kromek chleba tostowego
    • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    W garnku wymieszać 1 litr wody z winem, liściem laurowym, pokrojoną w piórka cebulą, doprowadzić do wrzenia. Tuszki ośmiornic pokroić w paseczki, dodać do garnka, gotować przez 10 minut, przyprawić solą i pieprzem. Z chleba przygotować tosty, natrzeć dokładnie czosnkiem. Na każdy talerz włożyć tosty i zalać zupą. Przybrać zieleniną i podawać.
    Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez dominikab

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi