Składniki:
- 3 szklanki pokrojonej w kostkę cebuli
- 3 pokrojone w kostkę łodygi selera naciowego
- 1 łyżka oliwy
- 2 kolorowe papryki pokrojone w kostkę
- 2 łyżki curry
- 1 szklanka ryżu
- 2 pokrojone w kostkę pomidory
- 1 szklanka posiekanych drobno orzechów ziemnych
- 1 łyżka masła orzechowego
- 1 łyżka cukru
- sok z jednej limetki
- szczypta pieprzu kajeńskiego
- sól, pieprz
- posiekana natka pietruszki i kolendry
Sposób przyrządzenia:
W garnku rozgrzać oliwę, dodać cebulę, zeszklić ją mieszając, dodać paprykę i seler naciowy, dusić przez 5 minut. Dodać pieprz kajeński i curry. Dodać
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez dominikab