Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z morelami i wołowiną

Składniki:

  • 25 dkg wołowiny bez kości
  • 3 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka masła
  • kilka suszonych moreli
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, włożyć do rondla, dodać 5 szklanek wody, powoli gotować aż mięso zmięknie. Ziemniaki obrać, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, dodać koncentrat pomidorowy, chwilę smażyć mieszając. Mięso wyjąć z wywaru, pokroić w grubą kostkę. Morele opłukać. Wszystkie składniki dodać do rondla z wywarem, gotować aż ziemniaki zmiękną, przyprawić, dodać zieleninę i podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *