• 20 dkg kukurydzy konserwowej
  • 20 dkg paluszków krabowych
  • 5 szklanek bulionu drobiowego
  • imbir tarty do smaku
  • ½ szklanki śmietany
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Bulion drobiowy doprowadzić do wrzenia, dodać kukurydzę i rozdrobnione paluszki krabowe, gotować 5 minut. Dodać imbir i przyprawy. Zupa powinna mieć wyraźny słodko ostry smak. Śmietanę wymieszać z mąka kukurydzianą, dodać do zupy, podgrzewać kilka minut i podawać. Posypać zieleniną.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi