Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z kiszoną kapustą

Składniki:

  • 30 dag wędzonej kiełbasy
  • włoszczyzna
  • kminek
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • ½ kg kiszonej kapusty
  • 6 ziemniaków
  • 5 dag słoniny
  • cebula
  • kostka rosołowa

Sposób wykonania:

  1. Kapustę zalać niewielką ilością wody i ugotować.
    W między czasie włoszczyznę obrać i pokroić na mniejsze kawałki  po czym zalać ją 3 l wody , wrzucić ziemniaki pokrojone w kostkę ora kostkę rosołową.
    Ugotować i doprawić do smaku sola, pieprzem oraz kminkiem.
    Wówczas dodać kiełbaś pokrojoną w kostkę i trzymać na małym ogniu do miękkości wszystkich składników.
    Pod koniec gotowania wrzucić jeszcze kiszoną kapustę oraz posiekane ząbki czosnki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *