Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z jarzyn z makaronem

Składniki:

  • 15 dag białej fasoli
  • 2 marchewki
  • 2 pory
  • 15 dag fasolki szparagowej
  • 1 cukinia
  • 5 pomidorów
  • 5 dag makaronu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Fasole zalać woda i odstawić na całą noc.
Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie w której się moczyła.
W między czasie marchewki pokroić w plasterki, pory w krążki, cukinie i pomidory na cząstki.
Następnie fasolkę ugotować w osolonej wodzie a makaron według opisu na opakowaniu, odcedzić i dodać do reszty składników.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *