Zupa z fasoli Eweliny
Zupa z fasoli Eweliny 4.64 out of 5 based on 129 voters.
Składniki:
- 1,5 szkl. czerwonej fasoli
- cebula
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 3 l wody
- mały koncentrat pomidorowy
- 5 dag startego żółtego sera
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Sposób wykonania:
-
Fasolę zalać wodą i odstawić na noc.
Następnego dnia posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwie.
W między czasie fasole zalać śwież wodą i gotować około 1 godziny.
Po tym czasie dodać koncentrat pomidory oraz cebulę.
Całość wymieszać i doprawić do smaku.
Na sam koniec zmiksować na gładki krem, który gotować ostanie 10 minut.
Przed podaniem posypać starty serem i posiekaną natką pietruszki.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa fasolowa
- Opublikowano: czwartek, 30, grudzień 2010 08:45
- Ewelina
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa