Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z czerwonej rzodkiewki

Składniki:

  • 3 pęczki rzodkiewki
  • 1 kostka rosołowa
  • ziele angielskie, liść laurowy
  • pieprz
  • śmietana.

Sposób przyrządzenia:
 W ½ litra wody rozpuścić kostkę rosołowa.  Dodać pokrojona na części
rzodkiewkę, ziele angielskie, liść laurowy, ugotować .Całość zmiksować.
Można zagęścić odrobiną mąki rozmieszanej z zimną wodą, dodać pieprz, zupa powinna być ostre.  2-3 świeże rzodkiewki pokroić w drobna kostkę, połączyć z zupa na talerzu i dodać łyżkę śmietany. Smakuje na gorąco ale tez na zimno w upalne dni.
Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez  Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *