Zupa z czarnej fasoli
Zupa z czarnej fasoli4.87 out of 5 based on 235 voters.
Składniki:
- 30 g suszonej kiełbasy chorizo
- 45 dag czarnej fasoli z puszki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- ½ szkl mrożonych ziaren kukurydzy
- 4 szkl. bulionu drobiowego
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekaną cebulę, czosnek, oregano oraz kiełbasę.
Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 3 minut po czym dodać jeszcze kukurydze oraz fasolę.
Całość zalać bulionem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Doprowadzić do wrzenia i gotować około 15 minut.
Przed podaniem udekorować na talerzach odrobiną kwaśnej śmietany.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa fasolowa
- Opublikowano: poniedziałek, 18, styczeń 2010 08:12
- Monika San
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa