Zupa selerowa
Zupa selerowa 4.66 out of 5 based on 106 voters.
Składniki:
- 2 marchewki
- 1 seler
- kawałek pora
- pietruszka
- cebula
- ząbek czosnku
- udko kurczaka
- 3 łyżki mleka
- koperek
- gałązka muszkatołowa
- sól
- pieprz
- śmietana
Sposób wykonania:
Udka zalać 1 l wody i doprowadzić do wrzenia po czym dodać obrane i pokrojone warzywa i gotować do miękkości.
Wówczas wszystko wyjąc zostawiając tylko pietruszkę oraz seler.
Wywar zmiksować i dodać mleko oraz startą marchewkę.
Doprowadzić do wrzenia i doprawić do smaku.
Na sam koniec posypać posiekanym koperkiem i polać śmietaną.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: czwartek, 16, grudzień 2010 11:50
- Kaja Haber
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa