Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa selerowa

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 1 seler
  • kawałek pora
  • pietruszka
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • udko kurczaka
  • 3 łyżki mleka
  • koperek
  • gałązka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
  • śmietana

    Sposób wykonania:

    Udka zalać 1 l wody i doprowadzić do wrzenia po czym dodać obrane i pokrojone warzywa i gotować do miękkości.
    Wówczas wszystko wyjąc zostawiając tylko pietruszkę oraz seler.
    Wywar zmiksować i dodać mleko oraz startą marchewkę.
    Doprowadzić do wrzenia i doprawić do smaku.
    Na sam koniec posypać posiekanym koperkiem i polać śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *