Zupa rybno-warzywna
Zupa rybno-warzywna4.64 out of 5 based on 97 voters.
Składniki:
- 30 dag filetów rybnych
- 1 marchewka
- 1 seler
- 1 pietruszka
- kawek pora
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- vegeta
Sposób wykonania:
Obrane warzywa pokroić na mniejsze kawałki po czym zalać 2 litrami wody.
Doprowadzić do wrzenia i ugotować wywar, wówczas dodać do niego filety rybne pokrojone w paseczki.
Trzymać jeszcze na ogniu około 10 minut i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz Vegetą.
Przed podaniem posypać posiekaną natka pietruszki.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa rybna
- Opublikowano: czwartek, 03, luty 2011 22:57
- Monika Jur
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa